Zonnepanelen en ledverlichting voor bedrijven: voordelen & subsidies

Voor bedrijven wordt het steeds aantrekkelijker om zonnepanelen en ledverlichting aan te schaffen vanwege subsidies en mogelijk fiscaal voordeel. SunLogic heeft partners met veel ervaring op het gebied van zonnepanelen en ledverlichting voor bedrijven. Wij willen u graag adviseren over de meest rendabele oplossing voor het opwekken van zonne-energie en het gebruik van ledverlichting.

Zonnepanelen voor bedrijven
Het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen en het gebruik van ledverlichting levert veel voordelen op. Doordat u voor uw bedrijf de stroom zelf opwekt door middel van een zonnepaneel-installatie, koopt u uw energie niet meer in bij een energieleverancier. Dit betekent dat u ook niet meer afhankelijk van stroomprijsstijgingen bent van diezelfde leverancier.
Dus hoe meer de stroomprijs gaat stijgen, hoe groter het voordeel voor uw bedrijf is. Daarnaast zijn zonnepanelen en ledverlichting een mooie aanvulling wanneer uw bedrijf een duurzaam beleid voert. Door het gebruik van zonnepanelen reduceert u de uitstoot van CO2 geheel. Door ledverlichting te installeren kunt u de uitstoot van CO2 drastisch verminderen. Ook dragen zonnepanelen en ledverlichting bij aan het duurzame imago van uw bedrijf.

Subsidie zonnepanelen en ledverlichting voor bedrijven

Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden voor het verkrijgen van een subsidie voor zonnepanelen en ledverlichting. Voor dit jaar (2016) zijn er ook weer diverse regelingen en subsidies beschikbaar. Hiermee probeert de overheid om bedrijven te stimuleren om duurzame energie op te wekken. Enkele voorbeelden van subsidies voor zonnepanelen en ledverlichting voor bedrijven zijn:
SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie; stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen;
EIA subsidie: Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie;
MIA en Vamil: fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken

Wilt u besparen door inzet van ledverlichting of zonnepanelen?
Neem dan contact op! Bel 06 3728 3444 of mail info@sunlogic.nl